Gertrud Lindgrens Slöjd och Hantverksstiftelse

Evenemang

  • Berättarkafé med SlöjdarMolly

    Berättarkafé med SlöjdarMolly

    Slöjdfröjd och fiberglädje med Molly Sjöstam. OBS! Begränsat antal platser, anmälan krävs, först till kvarn.

    Läs mer

  • Berättarkafé med Karin Wallin

    Berättarkafé med Karin Wallin

    mina vävda tanketrådar – Karin Wallin berättar om sin vävning. OBS! Begränsat antal platser, anmälan krävs, först till kvarn.

    Läs mer

  • Väva band med bandgrind

    Väva band med bandgrind

    Vi tillverkar band och provar på olika tekniker som att fläta och väva band i bandgrind. 19-20/10 kl 10-16. Kostnad 1295kr inklusive material. Ledare: Helena Löfqvist Sjöström. I samarbete med Helenas Hantverkstad och studieförbundet ABF.

    Läs mer

  • Tälj en fågel

    Tälj en fågel

    Tälj en fågel tillsammans med Claes Hofberg den 9 november kl 10-17. Material och verktyg finns på plats. Ta med egen lunch – vi bjuder på fika. Kostnad: 650 kr.

    Läs mer

  • Julslöjd på Gertrudgården

    Julslöjd på Gertrudgården

    23 och 24 november kl 13-16. Begränsat antal platser, anmälan krävs.100kr inklusive fika och material. I samarbete med Västerbottens läns Hemslöjdsförening. Anmälan är inte öppen ännu.

    Läs mer

  • Prova på damastvävning

    Prova på damastvävning

    Vi har ställt i ordning en väv i Gertruds damastvävstol med dragutrustning. Du kan väva ett litet prov eller en längre bit. Kostnad per meter är 500 kr inklusive inslagsmaterial och 450kr om du har med eget material. Exempel: att väva en handduk med vävlängd 75 cm kostar 375 kr inklusive material. Viss handledning ingår.

    Läs mer